Rólam

A Szegedi Tudományegyetemen végeztem, alapdiplomám szerint bölcsész, tanár vagyok. Több mint egy évtizedig dolgoztam kommunikációs területen, ebből 9 inspiráló évet töltöttem egy kreatív ügynökség munkatársaként majd vezetőjeként.

Hosszú évek önismereti munkája, és az emberek, az emberi kapcsolatok megfejtésére irányuló szenvedélyes vágy vezetett el végül a családkonzulens másoddiploma megszerzéséhez. Számomra létfontosságú, hogy folyamatosan képezzem magam, így lettem végül tréner is.

Mindig is őszinte kíváncsiság vezérelt abban, hogy jobban megértsem az embereket, mögöttes motivációikat, félelmeiket, cselekedeteik mozgatórugóit.
Az ügynökségi munkám során igazi sikerélménynek azt tekintettem, amikor végig tudtam kísérni valakit abban, hogy megnyíljon, kiteljesedjen, magára találjon akár egy új pozícióban, feladatban.

Már egészen fiatalon elindultam egy sokszínű, mélységekkel és magasságokkal tarkított önismereti úton, amelynek a végső állomása a családkonzulens másoddiploma megszerzése lett. Így el is dőlt a sorsom, és életem fontos részévé vált a szövevényes emberi kapcsolatok, viszonyok megfejtése.

Sokszor éreztem az életem során, hogy kicsit mindenhonnan kilógok.
A bölcsészek között én voltam az “üzletasszony”, az üzletasszonyok között a szociális intézmény. Néha kimondottan nehéznek éreztem ezt a “perifériás létet”, hogy kicsit ide is, oda is tartozom, de aztán az évek során bebizonyosodott, hogy ez a legnagyobb titkom és erőforrásom.

Közvetlenségemmel, empátiámmal, humorommal könnyedén teremtek kapcsolatokat az üzleti életben, sok-sok sikeres projektet bonyolítva.
Az egyénekkel, párokkal, családokkal való ülések során pedig remekül tudom kamatoztatni az üzleti életben megszerzett lényeglátásomat, rendszerezettségemet, feszességemet.

Az önismeretet, és az önfejlesztést egy életfogytig tartó kalandnak tartom.
Így kerültem újra az iskolapadba, és lettem tréner is. Imádom a csapatmunka dinamizmusát, lendületét, a sokféle energia keveredését, ahogy az emberek hatnak egymásra, és nemcsak a trénertől, hanem társaiktól is rengeteget kapnak.

Már gyerekkoromban élveztem a színekkel, az egyedi formákkal, a történetekkel való játékot. Ez a kreativitás egész életemet végigkísérte.
Bármelyik területen is dolgozom, legyen az egy párkonzultációs ülés, a gyerekkel való közös munka, vagy egy tréning igyekszem minél több színt, kreativitást, jobb agyféltekés technikákat, különböző művészeti ágakat, vagy akár a természetet segítségül hívni.

Hivatásomban nagyon fontosnak tartom a nyitottságot, az empátiát, a feltétel nélküli elfogadást. Célom, hogy a hozzám fordulókat hozzásegítsem ahhoz, hogy képesek legyenek az önelfogadásra, és kibontakoztatva igazi önmagukat megtalálják a testi-lelki-szellemi harmóniát.