Konzultáció

Konzultációim online is igénybe vehetőek!

Egyéni konzultáció

Pár-konzultáció

Család-konzultáció

Egyéni konzultáció

Eljöhet az életünkben egy olyan pont, egy krízis, egy nehézség, amikor úgy érezzük, hogy megrekedtünk, és nem tudunk továbblépni, változtatni. Amikor az eddigi megküzdési stratégiáink sorra kudarcot vallanak, és már képtelenek vagyunk kívülről ránézni a saját életükre, és megtalálni a stresszt, frusztrációt okozó helyzetből kivezető utat.
Ezekben a szituációkban érdemes egy szakemberhez fordulni, akivel megoszthatjuk a nehézségeket, aki segít nekünk mozgósítani az erőforrásainkat, hogy új lendületet, új szemléletet kapjunk az akadályok leküzdéséhez.

Az egyéni konzultáció során egy négyszemközti beszélgetés keretei között foglalkozunk a felmerült nehézségekkel, élethelyzetekkel.

Amiben segíthetek:

magánéleti, párkapcsolati nehézségek
munkahelyi problémák
elakadások
célt szeretnél találni
változást szeretnél
önértékelési problémák
életciklus váltások
krízisek
bántalmazás
veszteségek feldolgozása (válás, szakítás,munkahely elvesztése stb..)
gyászfolyamat

Párkonzultáció

Kiegyensúlyozott lelki életünk egyik fő meghatározója, hogy milyen minőségű párkapcsolatban élünk. Mindenki arra vágyik, hogy a társa szeresse, támogassa, elfogadja. Sokszor mégis elmegyünk egymás mellett, és mindezek nem tudnak megvalósulni a mindennapokban.
Úgy gondolom, hogy egy párkapcsolat a legtöbb esetben megmenthető!
Segítséggel újra megtalálhatjátok az egymás felé vezető utat.

Milyen esetekben fordulhattok hozzánk?

rendszeres nézeteltérések, veszekedések
kommunikációs problémák
féltékenység, hűtlenség, megcsalás
új párkapcsolatban megjelenő problémák
veszteségek feldolgozása
függőségi problémák

A konzultáció 90 perces találkozókat jelent, általában kéthetente.

Családkonzultáció

Egy harmonikus családi háttér érzelmi támogatást, kölcsönösséget, biztonságot nyúlt minden egyes tagja számára.
Az együttélés során azonban számos nehézség, konfliktus adódhat, ami a szeretetteljes, elfogadó közeget igazi harctérré változtathatja.
A konzultáció hozzásegíti a feleket ahhoz, hogy rálássanak azokra az ismétlődő mintázatokra, játszmákra, amelyek már nem támogatják a fejlődést, és a lehetőségeikhez képest egy optimálisan működő családdá váljanak.

 

A családkonzultáció szemléleti háttere:

– rendszerszemlélelű irányzat, amely a családot mint egy dinamikusan változó rendszert szemléli, ahol a tagok kölcsönösen hatnak egymásra
– a család egészének a működésére koncentrál, bármelyik családtag esetén merül fel az elakadás
– a nehézségek megoldása érdekében vizsgálja a viselkedési szokásokat, kommunikációs mintákat, figyelembe véve a család aktuális életciklusának jellegzetességeit

Milyen esetekben fordulhattok hozzánk?

házassági konfliktusok, nehézségek
párkapcsolati zavarok
kommunikációs nehézségek
folyamatos nézeteltérések, veszekedések
féltékenység, hűtlenség, megcsalás
gyerekeknél jelentkező magatartási, tanulási problémák
krízisek, veszteségek kapcsán felmerülő nehézségek
(válás, gyász stb..)
új családi felállások nehézségei (pl. mozaikcsaládok)
függőségi problémák

A konzultáció 90 perces találkozókat jelent, általában kéthetente.

Erdei séták

Gyerekkorom óta az erdő az a hely, ahol enyhülést találok a mindennapok nehézségeire. Hiszek a természet megnyugtató, lelket simogató erejében.

Ha azt a lépést megtesszük, hogy kiszabadulunk a négy fal közül, és útnak indulunk felfedezni egy közeli parkot vagy erdőt, már nagyon sokat tettünk a lelki nyugalmunkért. A természetben eltöltött idő a testünkre tett jótékony hatásain túl serkenti a gondolkodást, felpezsdíti a kreativitást, csökkenti a stresszt, emeli a boldogságérzetünket.

Az a tapasztalatom, hogy ahogy elindulunk nemcsak a lábunk, de a gondolataink is képesek nagyobb távokat, perspektívákat bejárni, felfedezni új lehetőségeket, kicsit más szemmel nézni életünk nehézségeire.

A hozzám fordulókat, akik a segítő beszélgetésnek ezt a természetes formáját választják nagy szeretettel kísérem végig ezen a testi lelki kalandon.

Gyere, sétáljunk egyet!

Módszerek és megközelítések

Megoldásközpontú iskola

A megoldásközpontú megközelítés szerint az emberi élet egy állandó változásban lévő folyamat, amely természetes és elkerülhetetlen. A közös munka során nem a problémákat fogjuk a fókuszba helyezni, hanem megkeressük a személyes erőforrásokat, táplálkozunk a múltbeli sikerekből, keressük a kivételeket, amelyek elindítottak valamilyen pozitív változást.

Rendszerszemlélet

Kapcsolatrendszereinkben mindig kölcsönösen hatunk egymásra, együtt hozunk létre szituációkat, helyzeteket, legyen az egy párkapcsolat, egy családi helyzet, vagy egy munkakapcsolat. A rendszerszemléletű megközelítés a személyen belüli jelenségekről a hangsúlyt a személyek közötti kapcsolati összefüggésekre helyezi.

Jobb agyféltekés technikák

Alkotunk, gyurmázunk, rajzolunk, képeket, meséket, történeteket hívunk segítségül, hogy kicsit kiszakadva a verbalitás szorításából, megszólaltassuk a belső világunkat.

Közvetlen, barátságos környezet

Amire számíthatsz, egy biztonságos, szeretetteljes légkör, és sok humor, ami segít kibontakoztatni, útjára engedni a nehezebb témákat is.